Τοποθεσία Αγίου Επικτήτου

[Κύρια ιστοσελίδα] [Τοποθεσία] [Ιστορία] [Άνθρωποι] [Φωτογραφίες] [Αγνοούμενοι] [Ταινίες] [Αρχαιότητες] [Πολιτιστική καταστροφή] [Επίσκεψη στην Κύπρο]

Λεπτομερής Γεωγραφικές πληροφορίες και χάρτες για τον Άγιο Επίκτητο, συμπεριλαμβανομένων και προγνωστικών καιρού. (ΝΕΟ)


Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας


Πανοραμική άποψη του Αγίου Επικτήτου


Η σημαία της Ελλάδος

Η Κύπρος είναι πλήρες των/της:

Η Κύπρος από την 1η Μαϊου είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Γεωγραφική θέση της Κύπρου: Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της λεκάνης της Μεσογείου και θεωρείται το νοτιοανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης. Βρίσκεται στο κέντρο του σημείου τομής της Ευρώπης, της Ασίας, και της Αφρικής. Η Τουρκία βρίσκεται περί τα 55 Ν.Μ. Βόρεια, η Συρία, ο Λίβανος και το Ισραήλ βρίσκονται περί τα 60 Ν.Μ. ανατολικά, η Αίγυπτος περί τα 350 Ν.Μ. νότια, και η Ελλάδα (Ρόδος) περί τα 300 Ν.Μ δυτικά. Είναι δηλαδή το "μήλο της Έριδος" για όλους.

Ο Άγιος Επίκτητος είναι ένα από τα μεγάλα χωριά της Επαρχίας Κυρηνείας και συγκαταλέγεται τέταρτο μετά από την Λάπηθο, τον Καραβά, την ίδια την πόλη της Κυρήνειας και το Μπέλλα-Πάις. Βρίσκεται ανατολικά της Κυρήνειας ενώ κοντά του βρίσκονται το Καζάφανι, το Καράκουμι, η Θέρμια, το Μπέλλα-Πάις, και η Κλεπίνη. Ανατολικότερα βρίσκεται ο Άγιος Αμβρόσιος.

Πατήστε πάνω στο χάρτη για να τον μεγενθύνετε.

Το χωριό ενώνεται με την Κυρήνεια μέσω του κυρίου δρόμου που ενώνει την βόρεια ακτή της Κυρήνειας. Ο δρόμος Λευκωσίας-Κυρήνειας μέσω Κλεπίνης, επίσης περνά μέσα από τον Άγιο Επίκτητο.

Ο Άγιος Επίκτητος έχει ο ίδιος και αρχαία όπως αναφέραμε στην περιοχή ΒΡΥΣΙ(το) αλλά βρίσκεται και πολύ κοντά στο Μπέλλα-Πάις με το περίφημο Αββαείο, το περίφημο κάστρο του Βουφαβέντο πάνω στον Πενταδάχτυλο, και την Κυρήνεια με το θρυλικό κάστρο της.
Λόγω ακριβώς της θέσης του, και λόγω του ήπιου χειμώνα και δροσερού καλοκαιριού καθώς επίσης ο συνδυασμός Καταπράσινου Βουνού και της όμορφης Κυρηνειώτικης θάλασσας μόλις λεπτά μακριά, είναι μερικοί από τους λόγους που ο Άγιος Επίκτητος άρχισε να γίνεται υποσχόμενος τουριστικός προορισμός. Ενδειχτικό των όσων αναφέρονται είναι το γεγονός πως σήμερα ο Άγιος Επίκτητος χρησιμοποιείται από τους Αττίλες σαν ένα από τα πιο ακριβά και πολυτελή τουριστικά τους θέρετρα, όμως Θεού, Εθνικής Φρουράς, και Ελληνικού Στρατού θέλοντος, όχι για πολύ ακόμα. Αυτή, είναι η Ιερά παρακαταθήκη μας.

Λεπτομερής Γεωγραφικές πληροφορίες και χάρτες για τον Άγιο Επίκτητο, συμπεριλαμβανομένων και προγνωστικών καιρού. (ΝΕΟ)
Για προβλήματα, ή ερωτήσεις σχετικά με αυτή την ιστοσελίδα επικοινωνήστε με τον Θανάση Α. Νεοφύτου, ή με τον Μανώλη Χατζημανώλη
Για τεχνικά ζητήματα επικοινωνήστε με τον Χρίστο Α. Νεοφύτου.
Τελευταία Ενημέρωση: 01-05-2002 07:53 -0800 Ώρα Ειρηνικού Ωκεανού