Επίσκεψη στην Κύπρο

[Κύρια ιστοσελίδα] [Τοποθεσία] [Ιστορία] [Άνθρωποι] [Φωτογραφίες] [Αγνοούμενοι] [Ταινίες] [Αρχαιότητες] [Πολιτιστική καταστροφή] [Επίσκεψη στην Κύπρο]

ΚΥΠΡΟΣ, μια ανεξάρτητη χώρα, που δέχτηκε στρατιωτική επίθεση από την Τουρκία το 1974. Διακόσιες χιλιάδες Κύπριοι Ελληνικής, Αρμενικής, Μαρωνιτικής, και Λατινικής καταγωγής εκδιώχθηκαν διά της βίας από τις πατρογονικές τους εστίες στο βορρά και προσφυγοποιήθηκαν στο νότο. Πολλές χιλιάδες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, βιάστηκαν ή αγνοούνται. Έχει μεταφερθεί μεγάλος αριθμός εποίκων από την Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Το κατεχόμενο βόρειο τμήμα ελέγχεται από Τούρκους στρατιωτικούς διοικητές και προστατεύεται από 40,000 και πλέον Τούρκους στρατιώτες. Όπως έχει επισημανθεί από πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς (π.χ. Διεθνής Αμνηστεία), η Τουρκία έχει ένα από τα χειρότερα μητρώα καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανά το παγκόσμιο.

Πολλά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που καλούν την άμεση αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, αγνοήθηκαν εν συνεχεία από την Τουρκία. Στο μεταξύ ο αγών των Κυπρίων συνεχίζεται. Δεν έχει επιτραπεί ακόμα η επιστροφή κανενός πρόσφυγα στο σπίτι και περιουσία του. Όταν προσπαθήσουν να επιστρέψουν, δέχονται επιθέσεις, συλλαμβάνονται, και ακόμα δολοφονούνται από τις Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής.


Σας ζητούμε ευγενικά να μην επισκέπτεστε τις κατεχόμενες περιοχές στη βόρειο Κύπρο. 
Εάν το πράξετε θα δώσετε οικονομική, ηθική και πολιτική βοήθεια στους Τούρκους καταπατητές. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στην ελεύθερη Κύπρο.

Σημείωση: Επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο εμπερικλύει σοβαρούς κινδύνους σωματικής ακεραιότητας και υγείας.

1)Υπάρχουν αναφορές για ενδημική υπατήτιδα, βρουκέλλωση, ψωρίαση, σαλμονέλλα, και βακτηριακή μυνηγγίτιδα λόγω ανύπαρκτων υγειονομικών ελέγχων.

2)Φαινόμενα σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων, σοβαρού εγκλήματος, στρατιωτικού νόμου, και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι καθημερινά φαινόμενα.

3) Τα Νοσοκομεία καθώς επίσης και υγειονομικοί ελέγχοι είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.Το πρόσωπο της επιθετικότητας: Τούρκοι στρατιώτες με διαταγές να πυροβολούν και να σκοτώνουν όποιον προσπαθήσει να περάσει στις κατεχόμενες περιοχές.

Για μας, τους ΑγιΕπικτήτες, νόμιμους κατοίκους του χωριού μας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στον Άγιο Επίκτητο από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής. Αντίθετα, η επιλογή της προδοσίας και αυτοχειρίας προτείνεται σε μας από τους Τούρκους στρατοκράτες. Ζητούν την υπογραφή μας προς αναγνώριση του κατεχόμενου εδάφους της Κύπρου ως ξεχωριστό "κράτος" την ούτω καλούμενη "Τουρκική δημοκρατία βορείου Κύπρου", δηλαδή του τμήματος της ίδιας μας της πατρίδας που κατήχεται από τις στρατιωτικές δυνάμεις τις Τουρκίας.


Σημαία της Κύπρου

Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας συμβολίζει την ειρήνη και την ενότητα και αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο.

Οι κατεχόμενες περιοχές έχουν παράνομα ανακυρηχθεί σε δορυφορικό ψευδοκράτος που στην ουσία ελέγχεται και κατευθύνεται απ' ευθείας από την χώρα που μας κρατά ακόμα σκλαβωμένους, την Τουρκία.
Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος των/της:
Η Κύπρος από την 1η Μαϊου είναι πλήρες μέλος της:

Δεν τους έφτανε που μας έκλεψαν τις περιουσίες, την ιστορία, την αξιοπρέπεια, και την ταυτότητά μας, τολμούν ακόμα να ζητούν από τα θύματά τους, δηλαδή εμάς, να νομιμοποιήσουμε τις ανομίες και βαρβαρότητές τους, καθώς επίσης και την ΣΥΝΕΧΗ καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας από τις 20 του Ιούλη του 1974 ημέρα της Τουρκικής εισβολής στο νησί. Αυτό ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ!

Εάν ταξιδεύετε στην Κύπρο σας παρακαλούμε να μην επισκέπτεστε τις κατεχόμενες περιοχές. Εάν το πράξετε, τότε παρέχετε και εσείς οικονομική και πολιτική βοήθεια στους στρατοκράτορες της Τουρκίας.

Εάν σας προσφερθεί περιουσία προς πώληση στην κατεχόμενη Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Επίκτητο, να ξέρετε πως αγοράζετε κατά πάσα πιθανότητα ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και καταπατήτε και εσείς βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που αφορούν την προστασία της ιδιοκτησίας.

Η Τουρκία έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων
σαν η χώρα υπεύθυνη για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Τιτίνας Λοϊζίδου, που έχει ένα σπίτι στην πόλη της Κυρήνειας και η οποία εκδιώχθηκε σαν απότελεσμα της Τουρκικής επίθεσης και απόβασης στην Κύπρο στις 20 του Ιούλη του 1974.


Αφίσα της Ομάδας Δράσης για Δημοκρατία και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία
(Αγγλική Έκδοση)

Νόμιμα αεροδρόμια και λιμάνια εισόδου στην Κύπρο ειναι:
1. Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.
2. Αεροδρόμιο Πάφου.
3. Λιμάνι Λεμεσού.
4. Λιμάνι Λάρνακας.

Λόγω της Τουρκικής εισβολής στις 20 του Ιούλη του 1974, το Διεθνές αεροδρόμιο Λευκωσίας παραμένει κλειστό και βρίσκεται μέσα στην νεκρή ζώνη στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και του Τουρκικού στρατού κατοχής. Ελέγχεται δε, από στρατιωτικό απόσπασμα των Ηνωμένων Εθνών.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με επισκέψεις στην Κύπρο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. (Εκδόσεις στην Γαλλική και Γερμανική γλώσσα είναι επίσης διαθέσιμες)

Για προβλήματα, ή ερωτήσεις σχετικά με αυτή την ιστοσελίδα επικοινωνήστε με τον Θανάση Α. Νεοφύτου, ή με τον Μανώλη Χατζημανώλη
Για τεχνικά ζητήματα επικοινωνήστε με τον Χρίστο Α. Νεοφύτου.
Τελευταία Ενημέρωση: 01-05-2002 07:53 -0800 Ώρα Ειρηνικού Ωκεανού