Άγιος Επίκτητος Κυρήνειας

[Κύρια ιστοσελίδα] [Τοποθεσία] [Ιστορία] [Άνθρωποι] [Φωτογραφίες] [Αγνοούμενοι] [Ταινίες] [Αρχαιότητες] [Πολιτιστική καταστροφή] [Επίσκεψη στην Κύπρο]

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙOΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974

Καλώς Ορίσατε στην Ιστοσελίδα του Αγίου Επικτήτου. Ο Άγιος Επίκτητος είναι ένα ωραιότατο χωριό που βρίσκεται στην Επαρχία Κυρηνείας στα κατεχόμενα σήμερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία καταλήφθησαν από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά την διάρκεια επίθεσης εναντίων του νησιού στις 20 Ιουλίου 1974. Ο Άγιος Επίκτητος καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό την νύχτα της 27ης προς 28ης του Ιούλη του 1974 κατά την διάρκεια εκεχειρίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ - ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ


Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας


ο Άγιος Επίκτητος
εορτάζει στις 12 Οκτωβρίου
greece.gif (409 bytes)
Η σημαία της Ελλάδος
Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος των/της:
Η Κύπρος από την 1η Μαϊού είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

<<Της ερήμου πολίτης και εν σώματι άγγελος και θαυματουργός ανεδείχθης Θεοφόρε, πατήρ ημών Επίκτητε. Νηστεία αγρυπνία, προσευχή, ουράνια χαρίσματα λαβών,...

...θεραπεύεις τους νοσούντας και τας ψυχάς των πίστη προστρεχόντων Σοι. Δόξα τω δεδώκοτι Σοι ισχύ. Δόξα τω σε στεφανώσαντι. Δόξα τω ενεργούντι δια σου πάσιν ιάματα.>>
Αυτή η ιστοσελίδα αποσκοπεί στο να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τον Άγιο Επίκτητο που βρίσκεται στην επαρχία Κυρηνείας και που σήμερα βρίσκεται υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή.
Αυτή η ιστοσελίδα αφιερώνεται σε όλους τους σκοτωμένους και αγνοουμένους συμπατριώτες μας οι οποίοι θυσιάστηκαν στο βωμό του αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου. Αντιπροσωπεύει επίσης την Ιερή υπόσχεση όλων εμας προς Αυτούς, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.
Υποσχόμαστε πως θα κρατήσουμε για πάντα στη μνήμη μας τη δική Τους θυσία, καθώς επίσης τη μνήμη του Αγίου Επικτήτου, και πως οι σκέψεις και ανησυχίες μας είναι πάντα το πως θα απελευθερώσουμε τα σκλαβωμένα μας εδάφη από τον Τούρκικο στρατό.

Πατήστε πάνω στον χάρτη της Κύπρου για μεγένθυνση.
Είναι επίσης προειδοποίηση προς τους Τούρκους που κατοικούν παράνομα στο χωριό μας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών διοικητών: "Δεν πρέπει να κοιμούνται τη νύχτα ήσυχοι μέσα στα σπίτια ΜΑΣ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε τον Άγιο Επίκτητο, ούτε τις θυσίες των ηρώων μας, ούτε τις περιουσίες μας, ούτε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας . Και μια μέρα θα εκδικηθούμε." Αυτό είναι η δική μας Ιερά παρακαταθήκη.
Πιο κάτω είναι μια πρόσφατη (1996) ταινία από τον Άγιο Επίκτητο.

Ανοίξτε το "RealPlayer" και δαχτυλογραφήστε: http://www.kypros.org/Occupied_Cyprus/epiktitos/video/epiktitos.rm
Προτεινόμενη ταχύτητα σύνδεσης στο διαδύχτιο για καλύτερη λήψη είναι 120Κ+ ανά δευτερόλεπτο.
Το λάβαρο του Αγίου Επικτήτου. Είναι το λάβαρο του Προσφυγικού Σωματείου "Ελεύθερος Άγιος Επίκτητος και συμβολίζει τον ακατάπαυστο αγώνα μας για ελευθερία. Το λάβαρο μας είναι πάντα παρόν σε κάθε εκδήλωση.

Αγωνιζόμαστε εναντίων της τουρκικής εισβολής, κατοχής του Αγίου Επικτήτου και του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από το 1974.

Αγωνιζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή ΟΛΩΝ εμάς, προσφύγων στη γη των προγόνων μας, για τη διακρίβωση της τύχης των 1619* αγνοουμένων μας οι οποίοι χάθηκαν λόγω της Τουρκικής εισβολή.

Θα πορευτούμε την μέρα της επιστροφής στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΓΙΟ ΕΠΙΚΤΗΤΟ με το λάβαρο αυτό. 

Ο Επίσκοπος Κυρηνείας Παύλος παρευρίσκεται σε κάθε αντικατοχική εκδήλωση που γίνεται για απελευθέρωση και πιο συγκεκριμένα για την Επαρχία Κυρηνείας.

Την Κυριακή, 25 Ιουλίου 1999 και ώρα 4:00π.μ. τέλεσε την πρώτη λειτουργία στον νέο ιερό ναό του Αγίου Επικτήτου του Θαυματουργού στο χωριό Μονή, της Επαρχίας Λεμεσού. 

Το εσσωτερικό της νέας εκκλησίας του Αγίου Επικτήτου στο χωριό Μονή της Επαρχίας Λεμεσού.

Η νέα εκκλησία είναι αντίγραφο της εκκλησίας του Αγίου Επικτήτου στο κατεχόμενο σήμερα, από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, χωριό μας.  


Πατήστε πάνω στον χάρτη για να δείτε το χωριό Άγιος Επίκτητος, επαρχίας Κυρηνείας, ΚΥΠΡΟΣ.

* Ο αριθμός των αγνοουμένων μειώθηκε στους 1588 μετά την αναγνώριση λειψάνων που έγινε με την μέθοδο συνταύτησης γονιδίων. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Για προβλήματα, ή ερωτήσεις σχετικά με αυτή την ιστοσελίδα επικοινωνήστε με τον Θανάση Α. Νεοφύτου, ή με τον Μανώλη Χατζημανώλη
Για τεχνικά ζητήματα επικοινωνήστε με τον Χρίστο Α. Νεοφύτου.
Τελευταία Ενημέρωση: 01-05-2002 07:53 -0800 Ώρα Ειρηνικού Ωκεανού