Καταστροφή Πολιτιστικής Κληρονομιάς

[Κύρια ιστοσελίδα] [Τοποθεσία] [Ιστορία] [Άνθρωποι] [Φωτογραφίες] [Αγνοούμενοι] [Ταινίες] [Αρχαιότητες] [Πολιτιστική καταστροφή] [Επίσκεψη στην Κύπρο]

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΠΙΚΤΗΤΟ,
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΙ
ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Οι σελίδες που ακολουθούν δείχνουν ακριβώς με ποιό τρόπο οι τούρκοι μας έχουν κατακλέψει, ξεπουλήσει, και χρησιμοποιούν τον Άγιο Επίκτητο για να συντηρούνται οικονομικά:

http://www.iansmithestate.com/property.htm
Κτηματομεσιτικά γραφεία στην Αγγλία πωλούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ περιουσίες μας στις κατεχόμενες περιοχές συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Επικτήτου τα οποία θεωρούνται τα ακριβότερα στις κατεχόμενες περιοχές(Ο Άγιος Επίκτητος αναφέρεται σαν "Catalkoy" Τζιαττάλ-Κιογιού)

http://www.holiday-net.com/cyprus/0201Cemal.htm
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ στις στρατιωτικά κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Άγιο Επίκτητο.

http://www.talay.com/acapulco.htm
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ στις στρατιωτικά κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Άγιο Επίκτητο.

http://www.clickbluesky.com/cy001.htm
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ στις στρατιωτικά κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Άγιο Επίκτητο.

http://www.holidaybank.com/search/showproperty.asp?PropertyID=918
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ στις στρατιωτικά κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Άγιο Επίκτητο.

http://forsale.suzen.net/
ΠΑΡΑΝΟΜΗ διαφήμιση "ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ" περιουσιών στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο

http://www.iansmithestate.com/150/
Κτηματομεσιτικά γραφεία στην Αγγλία πωλούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ περιουσίες μας στις κατεχόμενες περιοχές συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Επικτήτου (Ο Άγιος Επίκτητος αναφέρεται σαν "Catalkoy" Τζιαττάλ-Κιογιού)

http://www.iansmithestate.com/100/
Κτηματομεσιτικά γραφεία στην Αγγλία πωλούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ περιουσίες μας στις κατεχόμενες περιοχές συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Επικτήτου (Ο Άγιος Επίκτητος αναφέρεται σαν "Catalkoy" Τζιαττάλ-Κιογιού)

Σημείωση: Όπου διαβάζετε "Catalkoy" είναι η τουρκική παράνομη μετονομασία του Αγίου Επικτήτου. Η ονομασία "Catalkoy"  στα τουρκικά σημαίνει διχάλι, ή χώρισμα.

Η κατεστραμμένη εκκλησία του Αγίου Επικτήτου του Θαυματουργού στο χωριό μας, στη βόρεια, κατεχόμενη από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις περιοχή της Κύπρου, μετατράπηκε πρόσφατα σε Μουσουλμανικό τέμενος.

old1.jpg (10220 bytes)
Αυτή είναι μια φωτογραφία της εκκλησίας του Αγίου Επικτήτου στο κατεχόμενο χωριό μας. Ο Σταυρός είναι κομμένος από τους βάρβαρους Τούρκους, τα παράθυρα ανοιχτά, και η όλη κατάσταση της εκκλησίας και του περιγύρου είναι χάλια. Πρόσφατα η εκκλησία έχει μετατραπεί σε μουσουλμανικό Τέμενος. Αυτό θυμίζει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο πως Τούρκοι βαρβάροι εν συνεχεία και συστηματικά, καταστρέφουν Ελληνικά πολιτιστικά μνημεία χωρίς ίχνος ντροπής, ή ενοχής για τις πράξεις τους.
Ακόμα μια φωτογραφία της εκκλησίας του Αγίου Επικτήτου. Η εκκλησία είναι ανοιχτή, και ο Σταυρός κομμένος από τους βάρβαρους Τούρκους. Πρόσφατα η εκκλησία έχει μετατραπεί σε μουσουλμανικό Τέμενος. Οι μεθόδοι που χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους για να εξαληφθεί κάθε Ελληνική εκκλησία, Ελληνικό κοιμητήριο, ή άλλο πολιτιστικό μνημείο, στις κατεχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Επικτήτου, θυμίζει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν στην ΝΑΖΙστική Γερμανία από τον Αδόλφο Αλόις Ηίτλερ για να εξαλείψει το Ευραϊκό στοιχείο και τις Ευραϊκές συναγωγές.

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ
ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Τί λέει ο Ξένος τύπος, αλλά και Τουρκικός τύπος, για τις Tουρκικές βαρβαρότητες εναντίων των Ελληνικών μνημείων και Ελληνικής Πολιτιστικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974 και μετά: http://www.diaspora-net.org/cyprus/foreign_press.htm

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ καταστροφή της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς από το Τουρκικό Στρατιωτικό καθεστώς  και οι μεθόδοι της κρατικής τρομοκρατίας εναντίων της Κύπρου (εναντίων Ελληνοκυπρίων Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Λατίνων και Αρμένιδων) μπορείτε να βρείτε στο:
http://www.diaspora-net.org/cyprus/index.html

Η επιθυμία για επιστροφή στον Άγιο Επίκτητο δεν εξανεμίστηκε με την πάροδο των χρόνων. Οι ΑγιΕπικτήτες είναι πάντοτε εργατικοί και δραστήριοι, εκδίδουν βιβλία για το χωριό για τους μικρους να μαθαίνουν και τους μεγαλύτερους να θυμούνται. Επίσης γίνεται συλλογή ταινιών, και φωτογραφικού υλικού και πάντα βρισκόμαστε σε εγρήγορση για ό,τι αλλαγές κάνουν οι Τούρκοι στο χωριό μας.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΛΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Επίσης γίνεται συλλογή στοιχείων σχετικά με τουρκικές ανομίες και βαρβαρότητες. Μια μικρή αλλά ενδειχτική λίστα αυτών των άνομων και ανήθικων έργων παραθέτουμε πιο κάτω:

1. old1.jpg (10220 bytes) Η καταστροφή της εκκλησίας του Άγιου Επίκτητου του Θαυματουργού και η μετατροπή της σε μουσουλμανικό τέμενος.
2. Η ανασκαφή και καταστροφή κοιμητηρίων στον Άγιο Επίκτητο. Τούρκοι, βάρβαροι όντες, δεν εκτιμούν ούτε τους νεκρούς. Στην προσπάθειά τους για να πάρουν περισσότερα πολεμικά λάφυρα, ανέσκαψαν τους τάφους με την ελπίδα να βρουν χρυσά δόντια πάνω στα σαγόνια των νεκρών. Αυτό αναφέρει η τουρκοκυπριακή εφιμερίδα "YENIDUZEN" (03/03/1989). Η εφημερίδα παραθέτει και άλλες φρικιαστικές λεπτομέριες καθώς επίσης και φωτογραφία ενός εκ των τάφων που για λόγους ηθικής δεν παραθέτουμε στο διαδύχτιο.
3. Οι Τούρκοι άλλαξαν το όνομα του Αγίου Επικτήτου σε "Catalkoy" προφορά "Τσιαττάλ-κκογιού" σαν μέρος της συστηματικής και μεθοδευμένης από χρόνια προσπάθειάς τους να εξαλείψουν οτιδήποτε Ελληνικό από της κατεχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές της Κύπρου και να δείξουν στους ξένους πως αυτά τα Ελληνικά χώματα για χιλιετηρίδες είναι τούρκικα.
4. Οι παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή ΒΡΥΣΙ(το) στον Άγιο Επίκτητο όπου βρέθηκε το 1969 ένας πολύ αξιόλογος αρχαίος συνοικισμός ηλικίας 4000 ετών. Μετά την Χειροκοιτία είναι ο αρχαιότερος συνοικισμός που βρέθηκε ποτέ στην Κύπρο. Η σπουδαιότητα του έγγειται στο γεγονός ότι ήταν πολύ πιο ανεπτυγμενος από αυτόν της Χειροκοιτίας ενώ βρέθηκαν και πάνω από 62,000 ευρήματα εκέι τα οποία οι Τούρκοι εκθέτουν στο Κάστρο της Κυρήνειας μαζί με το καράβι που ανακάλυψε ο Ανδρέας Καριόλου το 1967.
5. Η παράνομη ανέγερση τουριστικών καταλημμάτων στον Άγιο Επίκτητο και η παράνομη προσέλκυση τουριστών σε μια κατεχόμενη και στρατιωτικά ελεγχόμενη περιοχή, όπου η γή και τα σπίτια ανήκουν σε Ελληνο-κύπριους, τώρα πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Σε εμάς, τους νόμιμους δικαιούχους και κατοίκους του Αγίου Επικτήτου απαγορεύονται από τον τουρκικό στρατό κατοχής και κατ'επέκταση από το τουρκικό κράτος τα δικαιώματα της διακίνησης, εγκατάστασης και ιδιοκτησίας.
Εάν ταξιδεύετε στην Κύπρο σας παρακαλούμε να μην επισκέπτεστε τις κατεχόμενες περιοχές. Εάν το πράξετε, τότε παρέχετε και εσείς οικονομική και πολιτική βοήθεια στους στρατοκράτορες της Τουρκίας.

10. Ο Άγιος Επίκτητος κατοικείται τώρα από Τουρκοκύπριους από το χωριό Αυδήμου αλλά και από κουβαλητούς, εποίκους από την Τουρκία. Μεταφέρθηκαν εκεί μετά την εισβολή σαν μέρος ευρύτερου σχεδίου για Εθνικό διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων και Τούρκων κατοίκων της Κύπρου το οποίο σχεδιάστηκε από τον τότε υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χένρι Κίσσιγγερ και εκτελέστηκε από τους στρατοκράτορες της Τουρκίας με την βοήθεια (φυσικά) και Ελλήνων προδοτών οι οποίοι ενεργούσαν είτε από αφέλεια, είτε από βλακεία, είτε έχοντας ως γνώμονα αγνά πατριωτικά αισθήματα χωρίς όμως να αναλογίζονται τις επιπτώσεις των πράξεων τους, και μη ξέροντας ή κατανοόντας τα σκοτεινά συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από αυτούς που τους κατεύθυναν.
Η ενεργός συμμετοχή του Χένρι Κίσσιγγερ στην καταστροφή της Κύπρου είναι πολύ γνωστή και αναφέρεται και στο πολύ πρόσφατο βιβλίο "Η Δίκη του Χένρι Κίσσιγγερ" του Κρίστοφερ Χίτσενς (The Trial of Henry Kissinger). Στο βιβλίο αυτό ο Κίσσιγγερ καθείσταται υπεύθυνος όχι μόνο για την καταστροφή της Κύπρου αλλά και για άλλες ανομίες εναντίων ενός Έλληνα δημοσιογράφου κατά την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα (1967-1974), καθώς επίσης για πολιτικές δολοφονίες από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανατροπές κυβερνήσεων, δημιουργία πολιτικής αστάθειας, και υπόθαλψη πολέμων σε χώρες όπως η Κύπρος, η Χιλή, το Βιέτ-Ναμ, η Καμποτία, το Λάος, η Νικαράγουα, και άλλες αποτελούν αδιάσειστες αποδείξεις ακόμα και για τον πιο άσχετο για τον ρόλο του Κίσσιγγερ.
7. Η Τουρκία μεταφέρει εποίκους στα κατεχόμενα. Πρόκειται για μέρος της προσπάθειας να αλλάξει παντελώς ο δημογραφικός χαραχτήρας των κατεχομένων καταστρέφοντας έτσι και τους Τουρκοκυπρίους οι οποίοι πάνε θύμα και αυτοί της Τουρκίας η οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε με αυτούς αλλά πως θα εξασφαλίσει τα συμφέροντα της στο νησί. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκυπρίους από την Αυδήμου, ούτε χρειάζεται να "επαναπροσεγγιστούμε" γιατί ουδέποτε είχαμεν κανέναν πρόβλημα. Αυτό που θέλουμε όλοι και διατυπώσαμε σε αρκετές κοινές συναντήσεις είναι η επανένωση της Κύπρου, το "πακετάρισμα", και αποχώρηση  του τουρκικού στρατού κατοχής και των κουβαλητών εποίκων, και η επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις πατρογονικές τους εστίες, κάτω από συνθήκες ασφάλειας.
8. Η διαφήμιση "ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ/ΠΩΛΕΙΤΑΙ" (FOR SALE) ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ περιουσιών μέσα στον Άγιο Επίκτητο. Αυτές οι περιουσίες βρίσκονται κάτω από ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ και οι νόμιμοι δικαιούχοι τους είναι Ελληνοκύπριοι, ΟΧΙ Τούρκοι. Σε εμάς, τους νόμιμους δικαιούχους δεν επιτρέπεται ούτε καν να επισκεφτούμε την γη των πατέρων μας. Ολόκληρη η περιοχή ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό. Εκεί, ο "Νόμος", και η "Τάξη", έχουν ένα διαφορετικό νόημα πιο διαφορετικό, και βάρβαρο από τις διακυρήξεις των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί, οι Τούρκοι στρατιωτικοί διοικητές δεν μας αναγνωρίζουν ούτε σαν κρατική οντότητα της Κυπριακής δημοκρατίας, αλλά, ούτε και το δικαίωμα προσπέλασης, ή ιδιοκτησίας των περιουσιών που μας ανήκουν!
Αποτελούν δε, θανάσιμο εχθρό για την φυσική επιβίωσή μας, εχθρός, ο οποίος ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την συνεχή βελτίωση της στρατιωτικής μας ικανότητας γιατί αργά ή γρήγορα, θέλοντας και μη, θα ξαναέρθουμε αντιμέτωποι μαζί τους, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανακτήσουμε στρατιωτικά πλέον ό,τι είναι δικαιωματικά δικό μας. Αυτό αποτελεί την Ιερά μας παρακαταθήκη.

        Εάν σας προσφερθεί περιουσία προς πώληση στην κατεχόμενη Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Επίκτητο, να ξέρετε πως αγοράζετε κατά πάσα πιθανότητα ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και καταπατήτε και εσείς βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που αφορούν την προστασία της ιδιοκτησίας.

Η Τορκία έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων
σαν η χώρα υπεύθυνη για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Τιτίνας Λοϊζίδου, που έχει ένα σπίτι στην πόλη της Κυρήνειας και η οποία εκδιώχθηκε σαν απότελεσμα της Τουρκικής επίθεσης και απόβασης στην Κύπρο στις 20 του Ιούλη του 1974.
9. Πολλοί Τούρκοι ηγέτες επιλέγουν τον Άγιο Επίκτητο σαν ιδανικό χώρο κατοίκησης. Ένας απ' αυτούς είναι ο Σερντάρ Ντενκτάς, γιός του εξτρεμιστή Ραούφ Ντενκτάς. Οι σχέσεις του Ραούφ με τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες είναι γνωστές, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, και η ΤΝΤ, καθώς επίσης και με το Τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο από το οποίο λαμβάνει άμεσες διαταγές.
Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύτηκε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Γιενί-Ντουζέν":
(YENIDUZEN 9.10.96) "διαρρήχτες μπήκαν στο σπίτι του Σερντάρ Ντενκτάς στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο". Η Εφημερίδα αναφέρει επίσης πως γίνονται διαρρήξεις σχεδόν κάθε νύχτα.
10. Ο τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Ασίλ Ναδίρ  επικυρηγμένος από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου φυγαδεύτηκε στις στρατοκρατούμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές της Κύπρου (Άρθρο στην Αγγλική) The Sunday Times, 10 Sept 95

...
Asil Nadir of Polly Peck stands accused of executing probably the biggest fraud in British history...

ο Ναδίρ γιόρτασε την φυγή του με σαμπάνια και χαβιάρι. Πληροφορίες φέρουν τον Ναδίρ να έχει σχέσεις με την συμμορία "Κατλί" (Catli gang). ο Ασίλ Ναδίρ ξέπλενε βρώμικο χρήμα και βρισκόταν πίσω από πολλές παράνομες δραστηριότητες στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Ασίλ Ναδίρ συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες του χτίζοντας "τουριστικά χωριά"  στον Άγιο Επίκτητο. Ένα από αυτά ονομάζεται "Κήπος των γιασεμιών"! Εμείς όμως το ονομάζουμε "Μάντρα των Βοδιών, των Γκρίζων Λύκων, και των Τσακαλιών". Θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε πως για τα εγκλήματά του θα λογοδοτήσει, αργά ή γρήγορα.
Άλλοι 2 Τουρκοκύπριοι που έλαβαν παράνομα Ελληνοκυπριακές περιουσίες από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, είναι ο εργολάβος ονόματι Κουρσάτ, και ο Σαλίχ Πογιατζί ο οποίος φέρεται ώς ο "πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου". Ο Σαλίχ Πογιατζί είναι συμπέθερος του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
Ο Σαλίχ Πογιατζή συμμετείχε και στις επαναπροσεγγιστικές δήθεν επαφές με αφελείς Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες, ενώ την ίδια στιγμή είχε στην κατοχή του ΠΑΡΑΝΟΜΑ μεγάλες εκτάσεις Ελληνοκυπριακής γής στον Άγιο Επίκτητο, που αξιοποιούσε και αξιοποιεί ακόμα τουριστικά. Συγκεκριμένα Τουρκοκύπριοι έχουν ιδρύσει κτηματικές εταιρίες με τους άλλους τους επαναπροσεγγιστές (βλέπε Άγγλοι) πουλώντας σπίτια, χωράφια, επαύλεις, και άλλες ακίνητες περιουσίες σε Βρεττανούς και άλλους υπηκόους.

Σημείωση: Όπου διαβάζετε "Catalkoy" είναι η τουρκική παράνομη μετονομασία του Αγίου Επικτήτου. Η ονομασία "Catalkoy"  στα τουρκικά σημαίνει διχάλι, ή χώρισμα.
 

Για προβλήματα, ή ερωτήσεις σχετικά με αυτή την ιστοσελίδα επικοινωνήστε με τον Θανάση Α. Νεοφύτου, ή με τον Μανώλη Χατζημανώλη
Για τεχνικά ζητήματα επικοινωνήστε με τον Χρίστο Α. Νεοφύτου.
Τελευταία Ενημέρωση: 01-05-2002 07:53 -0800 Ώρα Ειρηνικού Ωκεανού